Stowarzyszenie
O stowarzyszeniu Członkowie Władze i Biuro Finansowanie Statut Inicjatywy Publikacje Współpraca Napisali o nas Sondaże Reklama Kontakt
Zakłady tłuszczowe

więcej... »
Serwis prasowy
Stanowiska i komunikaty Fotogaleria Logo Kontakt

Jesteśmy członkiem:

Fediol

 
Aktualności
Naleśnikowe mistrzostwa rozstrzygnięte – relacja z finału konkursu dla blogerów

9 blogerów kulinarnych zmagało się w naleśnikowych mistrzostwach w ramach finału konkursu „Pokochaj olej rzepakowy na Walentynki…i nie tylko”. Rozstrzygnięcie akcji miało miejsce 17 marca br. w Food Lab Studio w Warszawie.

Wzięli w niej udział laureaci pierwszego etapu konkursu. Zmagania miały charakter podobny do telewizyjnych programów kulinarnych. Całe spotkanie poprowadził, a także wspierał blogerów w przygotowywaniu potraw znany szef kuchni – Grzegorz Łapanowski.
Zadanie finałowe polegało na przygotowaniu wyjątkowych naleśników. Zawodnicy mieli do dyspozycji zaopatrzoną spiżarnię i 50 minut na wyczarowanie swoich finałowych dań. Zmaganiom przyglądali się zaproszeni dziennikarze i blogerzy.

 

 

W Jury konkursu zasiedli: Grzegorz Łapanowski – szef kuchni, Ewa Myśliwiec – kierownik projektu Pokochaj olej rzepakowy reprezentująca Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju oraz Katarzyna Bartoszewska – autorka bloga Plate of Joy, laureatka poprzedniej edycji konkursu. Wybranie 3 najlepszych potraw nie było łatwe – Jury miało nie lada wyzwanie. Ostatecznie zwyciężyły naleśniki amerykańskie przygotowane przez Monikę Pazdej, na drugim miejscu znalazły się zielone sakiewki Agaty Witowskej oraz na trzecim miejscu naleśniki z doskonałym ciastem usmażone przez Kalinę Czarnopolską, która do finału została zakwalifikowana z listy rezerwowej.

 Do przygotowania naleśników wykorzystany był olej rzepakowy, który podkreślał smak ciasta i użytych dodatków, przez co wspomógł blogerów w wyczarowaniu wyjątkowych dań. Podczas finałowego zmagania blogerzy stworzyli wiele fantastycznych naleśników o ciekawych i wyrafinowanych smakach oraz wysokich walorach estetycznych. Były zielone i ażurowe naleśniki, sakiewki i chrupiące zapieczone ciasto naleśnikowe. Na talerzach finalistów zagościły także m.in. powidła, zielone pesto i komosa ryżowa.

 

 

 Zwycięzcy uroczyście odebrali gratulacje i nagrody główne – blendery KitchenAid.

Konkurs odbył się w ramach kampanii „Pokochaj olej rzepakowy”, której organizatorem jest Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju.

Dodał(a): Ewa Myśliwiec


wróć
archiwum wiadomości »
wersja polska | english version
PSPO - Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
aktualnosci p stowarzyszenie p serwis prasowy p linki p zakłady tłuszczowe p słownik tłuszczowy p słownik rolniczy p kontakt
Logowanie dla członków:
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Przypomnienie hasła / Rejestracja
strona główna | mapa serwisu Jesteś w: Strona główna /

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności cookies.

ico zamknij

Facebook