Aktualności

Narodowe Wyzwania w Rolnictwie
2021-10-25

Narodowe Wyzwania w Rolnictwie

Już wkrótce odbędą się Narodowe Wyzwania w Rolnictwie – najważniejsze wydarzenie w rolniczym kalendarzu.

Więcej

V konferencja na temat śruty rzepakowej już za nami!
2021-10-22

V konferencja na temat śruty rzepakowej już za nami!

21 października br. w Wysokiem Mazowieckiem odbyła się już V edycja Ogólnokrajowej konferencji PSPO na temat śruty rzepakowej pt. „Śruta rzepakowa jako realna alternatywa dla importu śruty sojowej. Możliwości zwiększenia wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu bydła mlecznego”, która już drugi raz miała miejsce w województwie podlaskim. Wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem nie tylko ze strony hodowców bydła, ale także przedstawicieli firm paszowych oraz doradców żywieniowych.

Więcej

Olej rzepakowy na Białej sobocie
2021-10-19

Olej rzepakowy na Białej sobocie

16 października br. PSPO promowało olej rzepakowy w trakcie „Białej soboty”. 

Więcej

Zaproszenie na V Ogólnokrajową konferencje PSPO na temat śruty rzepakowej
2021-10-01

Zaproszenie na V Ogólnokrajową konferencje PSPO na temat śruty rzepakowej

Serdecznie zapraszamy do udziału w V Ogólnokrajowej konferencji na temat śruty rzepakowej pt. „Śruta rzepakowa jako realna alternatywa dla importu śruty sojowej. Możliwości zwiększenia wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu bydła mlecznego”, która odbędzie się 21 października 2021 r. w Wysokiem Mazowieckiem.

Więcej

Oil Express nr 117(II), 30 września 2021
2021-10-01

Oil Express nr 117(II), 30 września 2021

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszym numerem Oil Express, gdzie zebrane są najważniejsze wydarzenia z września 2021 roku.

Więcej

Olej rzepakowy na Śląskim Święcie Karpia
2021-09-27

Olej rzepakowy na Śląskim Święcie Karpia

25 września br. miało miejsce Śląskie Święto Karpia. Na rynku przy Urzędzie Gminy w Pawłowicach już od godziny 9.00 można było obserwować zmagania uczniów szkół gastronomicznych walczących w Mistrzostwach w Przyrządzaniu Potraw z Ryb Słodkowodnych z wykorzystaniem oleju rzepakowego. Na święcie odbywały się również występy artystyczne, prelekcje, a także wystawy produktów regionalnych i rękodzieła. Na rynku stanęła patelnia polowa o prawie dwóch metrach średnicy, w której na żywym ogniu było przygotowywane rybne danie dla odwiedzających święto.

Więcej