Zapraszamy do zapoznania się z naszą najnowszą publikacją, jaką jest praca zbiorowa pt. „Produkty rzepakowe w żywieniu świń – krajowa strategia na globalny kryzys” pod redakcją niekwestionowanego autorytetu w dziedzinie żywienia i chowu świń dr hab. Tomasza Schwarza z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. 


W zaktualizowanym i rozszerzonym drugim wydaniu przedmiotowej publikacji znajdziecie Państwo nie tylko spopularyzowane w formie artykułów podsumowujących wyniki przeprowadzonych 2024 roku ze środków Funduszu Promocji Roślin Oleistych badań naukowych przez dr hab. Anitę Zaworską-Zakrzewską z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu:

 

  • „Poekstrakcyjna śruta rzepakowa ważnym źródłem białka i włókna w żywieniu tuczników”,
  • „Ocena wpływu zastosowania ekstrudowanej śruty rzepakowej w żywieniu warchlaków na efektywność odchowu, zdrowotność zwierząt oraz środowisko naturalne”,

 

ale również m.in. doskonałe podsumowanie realizowanej przez ostatnie 5 lat współpracy badawczej IHAR-PIB z PSPO dotyczącej rzepaku wysokooleinowego w postaci artykułu autorstwa prof. Stanisława Spasibionka pt. „Nowa jakość oleju rzepakowego i możliwość dalszego obniżania związków antyżywieniowych w śrucie”.

 

Życzymy miłej lektury!

Produkty rzepakowe w żywieniu świń – krajowa strategia na globalny kryzys

#FunduszePromocji