Serdecznie zapraszamy do udziału w XXXI Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych”, organizowanej przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie.
Wydarzenie odbędzie się w dniach 11–12 września 2025 r. w hotelu IBIS STYLES w Siedlcach.
Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych
Oleje – rzepakowy i inne: technologia, jakość, zastosowanie
Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych
Nowe surowce tłuszczowe
Wykorzystanie surowców ubocznych przemysłu olejarskiego
Problemy jakościowe, metody analityczne, zgodność z CEN i ISO
Produkty tłuszczowe na rynku krajowym: olej rzepakowy, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze
Żywienie zwierząt i produkcja pasz
Prezentacje naukowe zostaną zaprezentowane w formie wykładów, doniesień i posterów.
W konferencji udział wezmą przedstawiciele uczelni wyższych, instytutów badawczych, zakładów tłuszczowych, stowarzyszeń branżowych oraz firm współpracujących z przemysłem spożywczym.
Konferencja obejmuje również wizytę w zakładzie tłoczenia, ekstrakcji i rafinacji oleju Komagra sp. z o.o. w Kosowie Lackim.
Rejestracja odbywa się poprzez formularz dostępny na dole strony
Opłata konferencyjna:
– Uczestnicy: 1200 zł + 23% VAT
– Studenci i doktoranci: 500 zł + 23% VAT
Koszt wystawy produktów (stół): 1500 zł + VAT
Kontakt w sprawach organizacyjnych:
dr inż. Sylwia Onacik-Gür – sylwia.onacik-gur@ibprs.pl
prof. dr hab. inż. Stanisław Ptasznik – stanislaw.ptasznik@ibprs.pl
Miejsce konferencji:
Hotel IBIS STYLES
ul. Jana Pawła II 10, 08-110 Siedlce
tel.: +48 25 308 10 00
e-mail: H9259@ACCOR.COM
Hasło do rezerwacji z 10% rabatem: KONFERENCJA IBIS
Dojazd: indywidualny